ISPANAKLI BÖREK

14 Kasım 2014 Cuma



MALZEMELER
1 kg yufka
1kg ıspanak
2 adet orta boy kuru soğan
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt

YAPILIŞI
Ispanakları 2-3 defa yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.Kuru soğanı doğrayarak sıvı yağ ile biraz pembeleşene kadar kavurun ardından ıspanakları tuz ve karabiberi ekleyerek ıspanakları hafif pişirin.Ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın soğuduktan sonra içine bir miktar beyaz peynir koyarak karıştırın.
Yumurta,sıvı yağ ve yoğurdu çırpma kabında güzelce çırpın.Yufkanın birini tezgaha serip bu karışımdan üzerine sürün bir kenarına ıspanağı uzunlamasına yaydıktan sonra rulo şeklinde sarın yağlanmış tepsinin ortasına kendi etrafında döndürerek gül böreği şeklinde sarın.Kalan yufkaları da bu şekilde hazırlayarak her bir ruloyu bir önceki rulonun etrafına sarın.Kalan sosu yufkaların üzerine sürerek 200C fırında pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun.



0 yorum :

Berrin'in tarifleri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino