27 Mayıs 2012 Pazar





BONİBONLU KURABİYE

1 Paket nişasta
250 gr margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
üzerı için
2 kutu bonibon
Bir kapta tereyağ(margarin),yumurta ve şeker karıştırılır. Nişasta un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan bır hamur elde edilir.Ele yapışıyorsa biraz daha un eklenebilir.Merdane ile  açılarak çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla şekil verilir bonibonla süslenır.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.

0 yorum :

Berrin'in tarifleri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino