ELMAS KURABİYE

25 Mart 2014 Salı



MALZEMELER
225 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un (hepsini birden koymayın hamurun kıvamına göre azar azar ekliyoruz)
4 yemek kaşığı kakao
Kurabiyelerin dışını kaplamak için bir miktar toz şeker
2 paket bitter çikolata (üzeri için)

YAPILIŞI
Tereyağı ve pudra şekerini karıştırın yumurta sarılarını ekleyip biraz karıştıralım.Kalan diğer malzemeleri de ekleyip hamurumuzu yoğuralım.kıvamı ele yapışmayacak şekilde olacak.Hamurumuz dan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım yuvarlayalım toz şekere her tarafını bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.Daha sonra ortalarına parmağınızla bastırarak çukurlaştırın.180 derece fırında 15-18 dakika pişirin.(Verilen dakika süresini geçirmeyin fazla kızarınca sert oluyor)Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuyunca ortalarında oluşan boşluklara  eritilmiş çikolata doldurun.
Afiyet olsun.

0 yorum :

Berrin'in tarifleri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino