ÇİLEKLİ CHEESECAKE

14 Nisan 2013 Pazar

Sizlere Cheesecake tarifini vermeden önce cheesecake yapmanın bazı püf noktalarından bahsedeceğim çünkü cheesecake yapmak oldukça zahmetli bir iştir,bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.

-Öncelikle tüm malzemelerin oda ısısında olması gerekiyor
-Labne peynirinin suyunun süzülmesi gerekiyor bunun için tel süzgece bir kaç kat peçete koyarak yarım saat bekletin.
-Cheesecake pişirirken fırına ısıya  dayanıklı bir kap içinde su koyarsanız üzerinin çatlama ve yanma olasılığını önlemiş olursunuz.
-Taban hamuru genellikle tariflerde bisküvi kullanarak yapılıyor ama ben kendim yapıyorum.Bisküvi ile yapacaksanız 2 paket yulaflı bisküviyi robotta çekiyoruz içine 2 çorba kaşığı süt ve 50 gr tereyağı koyarak yoğurup kalıbımızın tabanına bastırarak yayıyoruz buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.

TABAN HAMURU
1 Yumurta
100 gr tereyağı
1 çay bardağı şeker
bir fiske tuz
1,5 bardak un
ARA KREMASI
500 gr labne peyniri (tel süzgece kalın bir peçete koyarak labneyi yarım saat suyu süzülene kadar bekletin)
4 yumurta
2 kahve fincanı pudra şekeri
100 gr süt kreması
bir çimdik tuz ve 1 paket vanilya
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
ÜZERİNİN ÇİLEKLİ SOSU
200 çilek
bir çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI

1-Taban hamuru için gerekli malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz hamuru ikiye bölüyoruz bir parçasını kelepçeli kalıbımızı yağlayarak dibine bastıra bastıra döşüyoruz.Kalan yarısını tezgahın üzerinde yuvarlayarak uzun bir rulo yapıyoruz kalıbımızın çevresine parmağımızla  bastıra bastıra döşüyoruz.
Kalıbımızı fırına koyup 200 derecede hafif pişiriyoruz çok kızartmayın çünkü  ara kremayla tekrar pişecek
2-Ara krema için yumurtaların sarılarını beyazların dan ayır.Beyazları bir tutam tuz ile mikserle çırp.Sarılarını başka bir kapta pudra şekeri,vanilya ve krema ile çırp.Labne peynirini ekle çırpmaya devam et.Daha sonra yumurta sarılarının olduğu karışıma yumurta aklarını ekle kaşıkla hep aynı yönde yavaş yavaş karıştır.Önceden biraz pişirdiğimiz tabanın üzerine boşalt.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 45-50 dakika pişir.Fırından çıkınca soğusun üzerine çilekli sosu dök buzdolabında 6 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
ÇİLEKLİ SOSUN HAZIRLANIŞI:200 gr çileği ve şekeri rondo da çek bir tencereye al bir yemek kaşığı nişasta ekle muhallebi gibi pişir.
Afiyet olsun

0 yorum :

Berrin'in tarifleri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino